Anne Holt Bøker

Anne Holts debutroman var boken «Blind Gudinne» utgitt i 1993. Romanen er den første i Hanne Wilhelmsen-serien, som består av til sammen 7 bøker. Boken setter søkelyset på især narkotikaomsetning og det kriminelle miljøet rundt dette. Boken «Salige er de som tørster» følger opp debutboken bare året senere og tar for seg en skrekkelig sommer for Oslo-politiet som preges av en rekke uoppløste saker som Hanne Wilhelmsen får bryne seg på. For boken vant Anne Holt Rivertonprisen.

I 1995 kom bok nummer tre og Anne Holt fikk her Bokhandlerprisen for sin kriminalroman «Demonens død». I løpet av 1997 gir Anne Holt videre ut to bøker. «Mea Culpa: En historie om kjærlighet» som tar for seg førstekonsulent Synne Nielsen som i sitt arbeid møter en firebarnsmor og bestemmer seg for at «denne kvinnen skal jeg ha til sengs» og en fortsettelse på Hanne Wilhelmsen-serien med boken «Løvens Gap».

Året etter inngår hun et samarbeid med hennes venn Erik Langbråten og gir ut boken «I hjertet av VM: En fotballreise» som tar for seg spesielt VM i fotball i Frankrike og dens iboende lidenskap og seksualitet. I 1999 utgir hun «Død Joker», den femte boken i kriminalbokserien om Hanne Wilhelmsen. Utgangspunktet er en halshugget kvinne, overveldende beviser mot en statsadvokat og Hanne Wilhelmsens tro på hans uskyld.

«Uten Ekko» utgis videre i 2000, da i samarbeid med Berit Reiss-Andersen. Året etter (2001) introduseres en ny karakter, Inger Johanne Vik, i boken «Det som er mitt». Hun er både forsker, utdannet jurist og psykolog med en fortid i FBI, og blir gjennom en rekke barnekidnappinger dratt ut fra forskningen inn til en ny reel etterforskning. Den syvende boken i Hanne Wilhelmsen-serien, «Sannheten er bortenfor» tar for seg et eldre ektepar på Oslos vestkant som finner sin eldste sønn likvidert der mistanken umiddelbart rettes mot parets yngste sønn og hans nåværende kone.

I 2004 utkommer en ny bok om voldsforsker Inger Johanne Vik, «Det som aldri skjer». Etter en rekke bestialske mord på kjente personer begynner konturene av en seriemorder å tegnes. Men motivet er ukjent. To år senere er fokuset USA og den første kvinnelige president. Mens hun avlegger ed kommer hun vanskelig unna sin hemmelighet som har vært skjult i 20 år. «Presidentens valg» er en historie om en president hvis innhentes av sin fortid.

I boken «1222» fra 2007 er Anne Wilhelmsen tilbake. Settingen er en togavsporing som følge av en orkan og et lunt høyfjellshotell på Finse med en herjende morder. I 2009 utkommer romanen «Pengemannen». Her møter vi igjen Inger Johanne Vik som blir dratt inn i en sak der en narkoman blir slått i hjel og en ung asylsøker blir funnet død. Dette skjer samtidig som en kvinnelig biskop blir drept på åpen gate. Det later til at det ikke er noen sammenheng, men Inger Johanne med sin mann Yngvar nøster i tråder som tyder på at det kanskje ikke er så tilfeldig som det først så ut.

Sammen med broren Even Holt ga Anne Holt i 2010 ut en ny kriminalroman med navnet «Flimmer» før hun i år (2012) var tilbake med en femte og siste kriminalroman om Inger Johanne Vik kalt «Skyggedød».